肉料理を作るのも一苦労

おはようございます。
完全に寝過ごしたケイトです。
昼寝、気付いたら夜になりがち。

というかこの気候での生理がしんどい!!!
元々寒いと生理痛が酷くなる体なんですけど、なんか体重いな〜、調子悪いな〜がずっと続いてる感じです。
痛み止めに感謝。
最近はもうずっとマイナス気温だから、寒い通り越して一歩外出るだけでガタガタですけどね。
急いで暖かいコートと手袋を買っておいてよかった!

勝手な感覚だけど、11月でもうマイナスって早い気がしない?
こっちの人曰く遅いくらいで、「今年は暖かいね〜」らしいですけど。
ちなみに天気予報は毎日雪表示があるのに未だ一回も雪を目視できていません。間の悪い人間。

なんでこんなに寒いのに外出したかというと、焼肉に行って参りました〜〜!!!
トロント大学セントジョージキャンパスの近くにはいろんなお店がありますが、実は日本式の焼肉「牛兵」というお店もあるんです。
こっちの焼肉だと大体韓国式BBQが主流なので珍しい気もします。

飲み物は別料金ですが、メインの食べ放題は税込み、チップ込みで53ドルでした。
どうしても日々の食費に比べるとお高い気もするけど、美味しかったしめちゃくちゃ食べたから満足。
グリル用野菜のセットに「パイナップル」が入ってるのは衝撃だったけどね。口直しのデザートかと思ったら焼く用だった。
個人的に加熱したパイナップルは苦手でピザのパイナップルも許せない党に所属してるので、超驚きました。

あとはなかなか日本式焼肉以外では見れない部位もあって嬉しかったですね!
例えば私が一番好きな牛タンはあんまり見かけないですし、牛バラすらなかなか見かけません。
というか、そもそもこの国に薄切り肉があんまり売ってない。ブロックとか、ステーキ肉ばかり…
豚バラも今のところ韓国スーパーで冷凍のものしか見つけられてません。唐揚げ用の鶏肉とかもない。
合い挽き肉も存在しませんね。
ハンバーグとか作りたかったら牛と豚のひき肉を自分で混ぜるしかだけど、一人暮らしでそんなに大量の挽肉はいらない。
うーん、当たり前かもしれないけど、食生活が違うと売ってるものも全然違うね。

というかシンガポールやマレーシアもローカルのお店じゃ薄く切ったお肉は全然売ってなかったわ。完全に忘れてた。
母親曰く合い挽き肉も売って無かったらしい。
やっと一人暮らしで自炊しだしたから気づいただけで、実は今感じてる大体の「不便だなぁ」は日本以外ならどこでもそうなのかも🤷‍♀️

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Hello everyone.
Kate here.

Days have been getting colder and colder every day, but I took the courage to walk in negative degrees temperatures for JAPANESE BBQ!

Otherwise known as Yakiniku is a little different to Korean BBQ, and it’s quite rare to find any Japanese BBQ places here.
There’s one called GYUBEE right on St. George campus, Univerisity of Toronto, so I met up with a couple of other Japanese students for some time off 🙂
It has a 2-hour limit, and from what I’ve heard, you need 6 people to reserve a seat.
$50 for a meal was a little pricy, I can eat 3 or 4 meals with that, but it was an all-you-can-eat style and I ate a LOT so I won’t complain.

Especially because this type of meat is very hard to find in Canada!

I’ve noticed that the cuts of meat they sell in Japan are very different to what I can find here.
In Japan, thinly cut meat is super popular and can be used in many recipes, so thin slices of, for example, pork belly would be very easy to find. But common cuts of meat here tend to be steak cuts.
I’ve only been able to find thin cuts frozen at Korean stores here.
Another example is ground meat. In Japan, mixed ground meat is super common, with a 50-50 of beef and pork.
I was looking through a Japanese online recipe website and wanted to make some Hamburg steaks, which uses the 50-50 mixed ground meat, but then realised I would have to buy 2 packs of meat and mix it up myself.

Slightly inconvenient, I’d say!

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日本食作りたくても材料集めで一苦労🤷‍♀️

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Posted by kate0425