雪に興奮しすぎて笑われた南国育ち

おはようございます。

目分量でかぼちゃパウンドケーキを焼いてみたはいいけど、かぼちゃの水分とバターを入れすぎて生焼けなのかただ水分(油分)量が多いのか分からず、とりあえず電子レンジで追い討ちをかけました。ケイトです。
料理の練度が足りないな。

そういえば先日、帰宅途中にタピオカミルクティーを買ったはいいものの、その後ハプニングの連続が起きてしまいまして。
実際家に帰れた頃には想定の4時間後(おっっそい)。
ヘトヘトで早く寝たく、まだ手をつけてすらいなかったミルクティーの対処法に困った結果…お茶をボトルに入れて冷蔵庫に、タピオカは冷凍庫に入れてみました。
翌日タピオカを500wで30秒ずつゆっくり解凍したところちゃんと!!おいしいモチモチのタピオカが復活したので、この知識を世に残しておこうと思います。
遥か昔中学生の頃に家でタピオカを茹で、残りをネットで見た通りシロップに浸けて冷蔵庫に入れてみたらもう超悲惨なボソボソの何かが出来てしまったトラウマ(笑)があるのですが、成功して安心しました。今後は冷凍を推していこうと思います。

そういえば食材関連で最近驚いたことなんですけど、同居人と朝ご飯のタイミングが珍しく被ったから一緒に食べてたんです。いつもは私の方が起床時間が遅い。
そしたら何の封もクリップもしていない状態のシリアルを引っ張り出してきて、超驚きました。
え!?密封しない!?袋の余白部分ぐるぐるに折ってクリップとかで留めないの!?
というのも、シンガポールの90%湿度に慣れてる私からしたら、そんなことしたら1日で湿気にやられてダメになると思ってたんですよ。ポテチとかも。

でもこの国の湿度、30%とかしかないんですよね……。

どうりでパスタも小麦粉もちゃんと蓋してないと思った。

あと同居人と一緒に買い出しに行ったら結構雪が積もっていて、私が写真撮りたい!凄い!!なんてはしゃいでたら、アイス買ってるのに散歩してから帰る?と聞いてくれまして。
いやいや、早く帰らないと溶けちゃうよ!!って返したら笑われてしまいましてね。
よく考えたら外の気温0度切ってました。
30度基準で考えるのやめないと…。

こちらその日の雪の積り具合とそこら辺の車。雪の厚みがすごい。そりゃあ急いで帰らなくてもアイス溶けないわ。
喜んで雪玉作ったけど手が冷たくてもげそうになりました。

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Hello everyone, Kate here.

I thought I’d share some minor, but quite shocking culture shocks I experienced living in Toronto, as someone who spent the majority of their time in Singapore, Malaysia and Japan.

So recently I had breakfast with my roommate- which is really rare, because I usually sleep in and never wake up around the same time, and noticed something really different with how we store our cereal.
Theirs wasn’t clipped or tied, just sitting in the cupboard. Mine was carefully rolled up and tied, airtight.
Why? Because in Singapore, if you keep any dry food out, it will definitely get soggy and stale within a day.
It’s just what 90% humidity can do.
Potato chips are a prime example of stuff you have to be extremely careful storing.

But this is Toronto and the humidity is like, what, 30% here. So nothing is going bad like that!!!
No wonder they left their spaghetti and flour out on the cupboard as well. I was so worried for no reason :/
Another is something I realised when we went out grocery shopping together.
They bought ice cream at the store, and on the way back home, I realised that snow had piled up a random car near the station.
After seeing snow for the first time in something like 10 years, I got super excited and asked if we could pause to take some photos.
But when they suggested that we could walk around a little bit more, I was in horror, and told them the ice cream would melt if we took any longer!
… And they laughed at me because, well obviously it was snowing, and the temperature was below zero…
I’m too used to thinking that any frozen food would melt within 10 seconds of taking it out of the freezer. :/

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え!?冷凍食品って、冷蔵庫から取り出して10秒で溶け始めないんですか!??!

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Posted by kate0425