食い倒れシンガポール

おはようございます。
どうも、ケイトです。

先日ちょっと調子に乗って無茶してサイクリングで限界突破したところ、その翌日遊びに出かけた時にフラフラしすぎて、友人に普通に心配されました。
もう膝が笑いすぎて大爆笑。私も笑っちゃう。
そりゃいつもは1桁歩数しか歩いてないような人間が急にやることじゃないよね。
次回は気をつけます。自戒。

ところで皆さんにとってシンガポールの食べ物といえば何ですか?
やっぱり東南アジアは日本人の口に合う本当に美味しい食べ物が多いから、たくさん思い浮かぶかもしれません。
バクテーとか?味が濃くて美味しいですよね。

写真左側のなんかちょっと無骨な見た目の料理ですが、ちゃんと複雑で美味しい味付けなんですよ。
胡椒が強いというか、なかなか日本では少ないようなガツンとくる味です。
でもメニューの字面が肉骨茶なのなんか直接的すぎて笑える。確かに煮込んでるけど。

あとはもっと手軽なローカルご飯だと、フィッシュボール・スープとか「シンガポールならでは」ですかね。

どこのフードコートやホーカーでも5ドル切るくらいの値段で最高なんですよ。
シンガポール在住当時は結構な頻度で食べていました。
白い球体とかまぼこみたいなのはどちらも魚のすり身のやつです。
淡白な味だけどそれが「安定」って感じで好き。

でもやっぱり有名なのは王道のチキンライス。
と言うことで3年前行ってめっちゃ好きだったお店に行こう!
寂れた感じの場所だけどコロナ禍で潰れてないといいな!
…って思ってお店に行ったら平日の14時に10人以上並んでて結構驚きました。
確かにすごい美味しいお店だけどそんな人気だったっけここ。
前行った時はコロナ禍で1人も並んでなかったので、色々落ち着いて人々もまた積極的に外食に行ってるのかもしれません。
そうだとしたら、それはそれで素敵ですね。
こっちにいる間に食べに行きたいので、またなんか16時とか変なタイミングにリベンジしに行こうと思います。

ちなみに店名は「ラッキーチキンライス」、オーチャード駅にあるラッキープラザと言うモールの2階の右奥(角を曲がった向こうみたいな、近づかないと見えないところ)です。
是非機会があれば行ってみてください。

3年以上前に行った時の写真があったので、こちらだけでも。

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Hello everyone!
Kate here.

What do you imagine when you think of “popular foods in Singapore”?
I’m sure many names come to your head because the food in Singapore is delicious.
It’s interesting because not all of the well-known foods are Singaporean foods, as in originating in Singapore.
These are foods that have been brought in from other countries, localised themselves over the years and gained popularity within Singapore, hence me calling them “popular foods in Singapore”.
I guess it makes sense, especially with how young Singapore is as a country.

Like chicken rice.
Although Singapore is extremely popular with chicken rice, it’s actually a Hainanese dish that came to Singapore from Hainan immigrants around the 19th and 20th centuries, and adapted over time to local influences.
I’ve never been to Hainan nor have I had chicken rice from Hainan, so I don’t know how different the Singaporean staple dish is from its original recipe, but I would like to try it.

Bak kut teh is also really popular and predominantly served in Singapore and Malaysia, but it also is said to originate from the Fujian province in China.
But again, I have not been to Fujian or had what would be the “original” bak kut teh, so I don’t know how different it is.

Nonetheless, both these dishes are great and I really suggest you try them if you come to Singapore.

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アジアはご飯がうまいねぇ(感涙)

                                                       B O O K W O R M   K A T E

 

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Posted by kate0425